Om oss

Vi har givit katter en andra chans sedan 2018

Bakgrund
I Sverige finns det uppskattningsvis 150.000 hemlösa katter. Detta är ett av vårt lands största djurskyddsproblem och i dagsläget finns det knappt någon lagstiftning som förhindrar att de ökar i antal eller ger dem rätt till ett drägligt liv. Därför krävs det att vi kattälskare och kattägare gör aktiva, kloka val för att få bukt med problemet. 
Vi jobbar ideellt 365 dagar om året med att omhänderta, vårda och omplacera hemlösa och oönskade katter. Vi jobbar också för att höja huskattens status genom att sprida kunskap om katternas utsatthet, vikten av att man kastrerar sin katt och vad man som privatperson kan göra för att vara en del av lösningen på problemet.

Vår mission

Vi arbetar ideellt och vår verksamhet finansieras helt och hållet med donationer från privatpersoner. Utan ekonomiskt stöd från allmänheten står vi handfallna.
Vill du ge en gåva?

Swish: 123-126 63 60                 Plusgiro: 89 60 98-1

Ingen summa är för liten, varenda krona behövs.

Några solskenhistorier…

Wyoming

Wyoming hittades bara 5-6 veckor gammal vid sidan av en landsväg en sen sommarkväll 2017. Hon var utmärglad, apatisk och hade en blödning i hjärnan orsakad av trauma mot huvudet. Veterinären rådde oss att avliva direkt då prognosen verkade dålig, men vi ville ge henne tid att komma ur chocken och piggna till för att kunna göra en mer rättvis bedömning. Hon blev piggare, men det krävdes över en månads kämpande med att få igång Wyomings aptit och få henne att gå upp i vikt – tills hon tillslut fann livsgnistan och blev en tuff brud i världens sötaste lyxförpackning. Wyomings öde berörde oerhört många och idag är hon som en symbol för oss och vårt arbete trots hennes diviga (k)attityd. En riktig hjärtekrossare!

Nestor

Nestor fångades in sensommaren 2018. Vi åkte ut på ett ärende i tron om att vi skulle fånga in 4 kattungar – och möttes av en hel koloni. Sammanlagt 13 katter fångades in och Nestor var en av dem. Han var helt förvildad, uppskattades vara runt 10 år gammal och hade det värsta fall av tandsjukdomen FORL vi någonsin sett. Hans tandkött var så söndervittrat att man kunde se rakt igenom det nedanför tandrötterna. Han hade även en kraftig urinvägsinfektion som han antagligen gått med mycket länge. Så fort tänderna blivit åtgärdade och antibiotikakuren mot infektionen var klar blev denna skygga senior som förbytt – som en kattunge pånyttfödd. Nestor är och förblir vårt starkaste, levande bevis på att även äldre katter kan socialiseras!

Sophie

Sophie hittades mitt i körbanan på en motorväg tidig sommar 2020. Hon hade tur som både klarade sig undan bilarna men också att hon blev sedd av någon som valde att stanna och plocka upp henne. Vad hon varit med om vet ingen, men hon hade en 2-3 veckor gammal fraktur på sitt lårben som var så illa att benet gått av på mitten. Dagen efter hon hittades fick hon åka till en veterinär på Öland som vi ofta anlitar för lite mer komplicerade fall, där hon blev opererad och stannade i tre veckor för att läka ordentligt då hon var för ”busig för sitt eget bästa”. Både operationen och läkningen gick bra och idag lever hon ett normalt kattliv utan några som helst men av sitt tidigare brutna ben. Sophie är full av energi och har alltid något bus i kikaren!